U bevindt zich hier: Home » Koester

Koester

‘Koester’ Losser

Vanaf 2003 hebben veel ondernemers en organisaties in Losser en Gronau een kunstkoe geadopteerd en beschilderd of verbouwd. Veel  kunstenaars hebben zich gewaagd aan het beschilderen of ombouwen van de kunstkoeien. In het kader van het EUREGIO programma LANDESGARTEN hebben deze Nederlandse en Duitse stad samen allerlei projecten opgezet.

Het kunstkoeien project KOESTER was gericht op aankleden /opvrolijken van het centrum van beide steden. Voor de deelnemende bedrijven betekende de kunstkoe veel naamsbekendheid en promotie. De opbrengst van het project is vanaf 2003 gegaan naar een melkproject in Noord India; te beginnen in het dorp Sullia. 4 jaar later doen er al 50 dorpen mee en zijn er al 500 gezinnen die een koe van het project hebben gekregen en door middel van de jaarlijkse overdracht van het kalf aan een ander gezin, meewerken aan verdere verspreiding.  Het project geeft ondersteuning dmv voorlichting en training in verzorging van de koeien en hygienische behandeling van de melk.

Tijdens de opstartfase onder leiding van de heer Harry Scholten Linde werd actief meegedaan door diverse lokale notabelen zoals de burgemeester maar ook door de toemalige miss Universe Kim Kötter. Zij was altijd bereid om te poseren tijdens het knuffelen van  de kunstkoeien.

De Dinkel kan letterlijk en figuurlijk als de polsslagader van LAGA 2003 worden beschouwd. Ook de Parels zijn door dit riviertje met elkaar verbonden. In het door de Dinkel gedomineerde landschap nemen koeien al sinds eeuwen een prominente plaats in. Een en ander bracht een groep ondernemers uit Losser op het idee om ook van het centrum van Losser een Parel te maken, en wel met ‘Kunstkoeien’. Natuurgetrouwe, levensgrote koeien van kunststof die als ‘kudde’ het marktplein in Losser een spectaculair aanzien geven. Ook in Gronau en op enkele andere daarvoor geschikte locaties baren deze koeien het nodige opzien.

Als onderneming heeft u nog steeds de mogelijkheid om voor € 1.150,- een kunststof koe te kopen. Die kunt u naar eigen wensen laten beschilderen: bijvoorbeeld als vrij kunstwerk door een kunstenaar of als reclameobject voor uw bedrijf. U mag de koe natuurlijk ook zélf beschilderen. De manier waarop de koe wordt beschilderd en door wie is in eerste instantie uw eigen verantwoordelijkheid; zo nodig kan de Stichting Koester u hierbij adviseren.

Mede door haar forse formaat en kleurrijke verschijning is de Dinkelkoe een echte aandacht- trekker. Niet alleen de bezoekers van de LAGA, maar ook de media – Duitse TV-zenders en Nederlandse omroepen kunnen er gewoon niet omheen. Dat betekent een geweldige ‘free publicity’.

Alle genoemde prijzen op deze website zijn exclusief 21% BTW.

Transport

Bestelde producten kunnen wereldwijd op ieder gewenst adres bezorgd worden. VRIAN maakt uitsluitend gebruik van professionele en ervaren vervoerders. De transportkosten worden zonder extra toeslag door VRIAN in rekening gebracht en per traject berekend. Uiteraard kunt u uw bestelling ook zelf afhalen bij ons magazijn in Deventer (NL).

Delivery

Products ordered can be delivered all over the world. VRIAN uses professional and experienced transport companies. Transport & delivery costs will be calculated based on the door to door track. Of course you can pick up your order at the VRIAN storage in Deventer (NL).